31 mars 2006

Tro nu inte att jag är leksakshatare!

Även om jag gärna levde i en värld utan motbjudande dockreklam har jag absolut ingenting emot leksaker. Tycker t.ex. att gosedjurens resebyrå är en helt outstanding idé!

30 mars 2006

Jobbig dockreklam

När jag var liten var jag fruktansvärt rädd för dockserien "Skrotnisse och hans vänner". Och tomten, men det är en annan historia. Nå, i varje fall lever mitt obehag mot allsköns fula dockor starkt kvar. Eftersom alla jäkla reklammakare nu har fått för sig att använda äckliga dockor lider jag alla helvetets kval. Ah, dessa i-landsproblem!

Men allvarligt talat, varför måste Axe och Com Hem använda creepy dockor i reklamen? Min gissning är att de tror att deras sexistiskt färgade reklamer helt plötsligt blir legitima om dockor ersätter människor. Hört de inte hört talas om Barbie?!

Och nu har Eniro de där förbannat störande tomtarna (?) i TV-rutan också. Skona mig!

Andra bloggar om: ,

29 mars 2006

Valfeber.se

Nu är det igen den tiden på mandatperioden när påsen med pengar verkar bottenlös och den sittande regeringen lovar guld och gröna skogar. (Nja, det senare kanske snarast lovas av det trevligare stödpartiet.)

Kompassen i vallöftesdjungeln finns på siten Valfeber aka Nostradamus version 2006. Alltid där att rådfråga efter TV-nyheterna och morgontidningsläsandet. (Om inte UD stänger ner den förståss.) Sänkt fastighetsskatt någon? Smutskastningskampanjer per e-post? Finfin kristallkula måste jag säga!

Andra bloggar om: ,

Mitt eget samboskap

På tal om föregående post och bloggtips tänker jag på saker som skiljer mig och min sambo åt. Top 3:

1) Han tycker inte att man skall fuskstäda. Jag gömmer disk i ugnen.
2) Han gillar prylar. Min TV har inte ens ett scartuttag.
3) Hans CD-samling fyller nästan en stor i-pod. Min CD-samling fyller nästan en vit IKEA-låda.

Tur att vi förenas i kärleken till vovvefilmer. Beethovens fyra, den ni!

25 mars 2006

En helt underbar blogg!

Igår skulle jag jobba. Igår surfade jag istället in på bloggtoppen och hittade den alldeles underbara bloggen sakerjagochminsambotyckteolikaom. Det slutade med att jag satt och läste Saskias berättelse i timme efter timme. Det är idag en avslutad blogg och den funkar bäst att läsa som en bok, alldeles från början. Nu har jag varit sambo i 47 dagar, Saskia hann bo ihop med sin sambo i 64 dagar innan han helt plötsligt stack. Om Gollum oförklarligt slänger ut mig om en månad hoppas jag jag kan hitta samma styrka som Saskia och skapa en blogg med djupt svart humor för att komma över eländet.

(Och nej, jag tar inte ut någon arbetstid för igår, och jag hade absolut inget akut att göra. Har en mycket hög arbetsmoral faktiskt!)

24 mars 2006

Dimmorna börjar lätta och mysteriet har fått en lösning. Sveriges radio vet besked! Det är nämligen Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) som känt sig manade att uppmana folket att slänga djurkadaver i brevlådan...

På SVA blev man lite förvånad när posten kontaktade dem. Döda djur har man skickat med vanlig post i många år.
– Vi har undersökt djur i 60 år. Mellan 1 500 och 2 000 skickas per år skickas med post. Att det är förbjudet är nytt för oss, säger statsveterinär Torsten Mörner. (Rapporterar SR Malmö.)

Undrar hur många av de 105000 djuren som hamnat hos Torsten.

Men lite fascinerande också...

Orsaken till postens numera njugga hållning till att frakta runt döda (och levande) djur är "rädsla för fågelinfluensa och att paket med döda djur kan läcka vätskor och lukta illa" enligt presschefen på Posten, Anne-Catherine Wort. Såklart citerad först i Skånska Dagbladet.

Disturbing...

Skånskans löpsedel idag:
Posten stoppar all distribution av döda djur.

Något som såklart får normala människor att fråga sig hur många döda djur posten egentligen distribuerar dagligen. Samt oss med lite mer livlig fantasi att föreställa oss alla dessa paket i varierande storlekar som åker omkring i landet. Jag vet inte varför jag ser framför mig hur en skrämmande man med skägg (för övrigt mycket lik den ledande bland "the others" i Lost) sitter och packar in döda vovvar och kanariefåglar i presentpapper.

Vem är mer störd: En person som känner att den måste skicka döda djur med posten eller en person som föreställer sig att döda djur skickas inpackade i presentpapper?

10 mars 2006

Frattini är en idiot men Matti räddar dagen!

Det är upprörande att Tyskland bygger barackbordeller inför fotbolls-VM. Det är fruktansvärt att EU-kommissinär Franco Frattini tycker att lösningen på problemet med att kvinnor från östeuropa kommer att tvingas till sexslaveri på dessa bordeller är stränga visumkrav för kvinnor som vill åka till Tyskland under fotbolls-VM. Läs mer på Catrines blogg, hon är en skön feminist som jobbar med HBT-frågor i Europaparlamentet.

När man tappar tilltron till män är det bra att det finns hjältar som ger en hoppet tillbaka. Jag måste bara säga att jag älskar Matti Haapamäki i FCZ/HCZ. Det är så underbart när han ifrågasätter normer i sport på söta sätt hela tiden. Som ikväll (säkert en repris, jag har inte haft tid för att maniskt följa TV sen jag började jobba, så kan det gå!) när hockeytränaren förbjuder bl.a. intimare umgänge med tjejer och Matti får in att det ska gälla killar också.

Nå en kille vars fobier enligt egen utsago är "Ett kommunisktiskt världsherravälde, grabbighet som norm eller fisk till lunch" kan inte vara annat än hyper-OK i min bok!

06 mars 2006

Mirakelkur!

När jag gick igenom min bloggstatistik märkte jag att de allra flesta som kommer hit efter att ha googlat har problem med öronen och söker bot på nätet... Efter att jag bloggat mitt gnäll kring att jag hade öronkatarr är det nu en källa för de sjuka och hjälpsökande.

Förlåt alla ni som surfat hit för att slippa den eländiga känslan av att vara halvdöv och törna in i folk, nästan bli överkörda eller hela tiden missa mobilsamtal. Känner att jag måste dela med mig en kur: Det behövs en ängels tålamod (det tar några veckor), regelbunden tryckutjämning (håll för näsan, stäng munnen och blås) och nässpray.

Ironiskt nog inser jag nu att ju mer jag skriver öronkatarr på bloggen, desto mer kommer folk att få upp den på google. Ah, the dark side lockar... måste trycka send... men först ändra rubrik från "Förlåt!" till...

Valmaskin och svampar

Japp, nu har valmaskinerna börjat ploppa upp på nätet som svampar efter regn. Det ligger t.ex. en här. Enligt den är jag främst (fp) med 70 % men sedan är det hugget som stucket mellan (c),(v),(kd),(mp) och (m) på 50%. Sist gnyr (s) med 30%. Detta bevisar alltså att Gollum måste sluta kalla mig sosse, han kan övergå till kappvändade ekokommunist. Kanske är det så att jag inte har några åsikter alls, jag är bara mainstream och grå.

Nå, efter en liten självförtroende boost tänker jag nu bestämma mig för att det beror på att partierna struntar fullkomligt i de frågor jag bryr mig om nu i valet och därför kommer också frågorna i valmaskiner att bli blaha blaha. Eller så är det svårt att placera in en liberalfeministgrönbetygsälskare. Ja, det kör vi på! Att vara komplex låter så mycket bättre än inkonsekvent.