05 april 2007

...and beyond

Efter att ha softat rejalt i vara rum i regnskogen blev det roadtrip for hela slanten. Att aka pa roadtrip med, och egentligen som del av, en familj innebar att iPoden an en gang blir en mycket uppskattad agodel. Gollums far gillar inte att signalera vid filbyten och missar ibland skyltar med enkelriktat, vilket gor resandet mycket mer spannande ifall man skulle fa trakigt. Vidare vagrar han tro pa GPS:en (ett maste for roadtrips btw!). Men fram har vi kommit, oftast mycket mjukt och fint, i var Dodge Caravan.

Det var Washington D.C. som var slutmalet for stunden, men vagen gick via Great Smoky Mountains. Vilken utsikt nar vi val kom fram. Men det blev en overantting i Pigeon Forge, aven det nagot man inte kan beskriva. Tank: ta en extremt fattig region av USA (Appalachias) och addera tursitdragarna Smoky Mountains samt Dollywood. Da vaker det langs vagen fram motell, snabbmatshak och restauranger, shoppingoutlets och souvenirfoprsaljning. Lagg till soderns markliga fenomen att vilja salja juldekorationer aret om och du far en stad som inte kan beskrivas pa annat satt an "kitsch". Pigeon Forge symboliserar antagligen allt som ar underbart och forskrackligt med kapitalism.

Men da dagen grydde kunde vi skaka av oss alla neonljus och aka de fa kilometrar som skilde oss fran NATUREN. Det kandes lite markligt att uppleva friluftsliv fran baksatet av en bil, men vi hajkade ocksa en (pinsamt kort) bit langs Appalachian trail.

En lang lang bilresa senare (och kaffe for 25 cent och en himmelsk Pecan pie pa ett cafe i Jonesborough) blev det kappkorning for att knipa det sista hotellrummet i Lexington. Washington D.C. kandes langt borta...

1 Comments:

Blogger Andreas Ericson said...

Jag vill veta mer om den där killen som sitter på en bro och spelar banjo!

12:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home