03 november 2006

På tal om snökaos

Kennet Andreasson på Sydsvenskan formulerar det klockrent:
Efter att Stockholm hade lamslagits av vintervädret på onsdagen sade en ansvarig tjänsteman: "Vi håller på att analysera det här... och vi har tagit kontakt med våra stadsdelsförvaltningar och entreprenörer för att se om man har gjort en felbedömning." Här någonstans finns en förklaring. Det är för få som röjer och för många som i efterhand konstaterar att insatserna inte räckte till. Resurserna är inte för små, men de är plågsamt felprioriterade.


Resonemanget kan för övrigt appliceras på ack så många fler utgiftsområden i detta avlånga land. (Säger man inte så? Eller är det norrmännen? Är lite dåligt insatt i den rikssvenska jargongen ibland.)

Har turen att bo centralt i Malmö. I Göteborg var det förorten som gällde, och varje vinter fick man räkna med att bli strandad någonstans för att det - även det året - snöade. Å andra sidan är det ju i den här landsdelen som man får köra med bandvagnar för att undsätta hela jäkla Österlen när det beger sig. Jag kommer säkert vara ute och jobba där när snön kommer på allvar, bli tvungen att bygga en igloo och övervintra. Kanske göra som mumintrollen: äta tallbarr och gå i idé. Eller så får jag undersöka möjligheterna till att få snöskor och hundsläde av jobbet.

Andra bloggar om: