06 oktober 2006

Mina regeringskommentarer

Skippar djupsinniga analyser, men kan ändå inte hålla mig från att göra några små kommentarer kring den nya regeringen:

* Det är minst sagt skrämmande och mycket talande att så många ställer sig frågande till Anders Borg p.g.a. bristande "politisk erfarenhet". När blev det fel att placera någon med enorm ekonomisk kompetens som finansminister?

* Utrikespolitiken! Ja! Freivalds-Ringholm vs Bildt-Malmström. Det lönar sig att rösta blått... Cecilia Malmström är för övrigt en av de duktigaste politikerna i det här landet som dessutom har förmågan att uttrycka sig både förståeligt och inspirerande.

* Jag tycker det är betryggande att få en idrottsminister som blir förvånad av att faktiskt råka vara idrottsminister. Vi behöver inte fler gubbar som åker omkring i regeringsplan för att kolla matcher. Undrar mest varför vi skall ha en idrottsminister överhuvudtaget - tycker det är lämpligare med en föreningsminister, speciellt som regeringsförklaringen poängterade det civila samhället.

* Den för var dag allt bittrare Göran Persson sågar "enpartiregeringen" och menar att budgetförhandlingarna kommer bli dyra och svåra. Det var alltså bättre med en verklig enpartiregering + stödpartier utan ministerposter. Och på tal om dyra svåra budgetförhandlingar... friår någon? Sossepamp - sten - glashus.

Andra bloggar om: ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

du skriver väldigt bra!

10:13 fm  

Skicka en kommentar

<< Home