20 oktober 2006

Brev till utlandet av Eric Ericson

Brev till utlandet är uppföljaren till Brev till samhället. Idén är enkel men helt genial: Eric Ericson skriver märkliga brev till myndigheter och företag och publicerar dem och svaren han får. Brev till samhället blev uppmärksammad då en kommun på allvar nappade på hans förslag om att få anlägga ett indianreservat. Och det är här det underbara i böckerna ligger - många svar är artiga (eller mindre artiga) avböjanden, några mycket frågande... precis som man förväntar sig. Men så finns det de svar som egentligen blir mer bisarra än breven. Varför är en djurpark intresserad av att visa upp adelsfamiljens dvärg som börjat bli för gammal? Varför vill ett företag marknadsföra tobaksprodukter för djur? För att inte tala om den veterinärmedicinska fakulteten som var lite för ivriga att vilja kränga kött till en kebabfirma...

Ett gott skratt förlänger livet. Balanseras detta mot mitt intag av skräpmat och kaffe har de båda böckerna gett mig sisådär 3 månader längre att leva.

Andra bloggar om: , ,

ISBN: 9789189632493, ISBN: 9189632494

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Lika lite roligt och lika tröttande i längden som de busringningar som för ett tag sedan ansågs vara höjden av humor i radio. Svaren på breven skiftar från neutrala via artigt avböjande till lätt raljerande medhåll, på samma sätt som de flesta människor svarar en dåre man inte vill förarga.
Skrattet fastnar i halsen när man inser vad det hela är: ett dumt marknadsföringsknep av en reklambyrå.
Den enda som blir riktigt förlöjligad är läsaren av smörjan.

8:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home