07 september 2006

Det är det här Göran Persson är stolt över!

Göran Persson anser att sossarna löst det här med arbetslösheten. Tidigare i valrörelsen gick han ut med att det inte var så viktigt att diskutera längre (snarare att informera om hur bra Partiet fixat allting). Sossarna valmanifest fick senare hastigt kompletteras då de struntat i jobben.

AMS kritiseras kraftigt, av bl.a. riksrevisionen. AMS står bakom de arbetslöshetssiffor Göran gillar och är noga med att framhålla att de sysslar med att hitta bidrag åt folk - de skall gud förbjude inte sammanblandas med en rekryteringsfirma!

Läs och begrunda hur AMS vårdar statistiken. Att handläggarna slussar ut folk i åtgärder och friserar statistiken är ingen nyhet. Inte heller att otaliga arbetssökande förtidspensioneras för att inte belasta siffrorna. Man borde därför inte lyfta på ögonbrynen när det avslöjas hur personer klassas som arbetshandikappade trots läkarintyg som bevisar motsatsen. AMS klassar människor som "funktionshindrade med nedsatt arbetsförmåga" för att maskera sitt misslyckande och slippa dem i statistiken.

– Man hänvisar helt enkelt till olika medicinska problem för att bli av med dem. Arbetsförmedlingen skapar handikappade.
Detta säger forskaren Mikael Holmqvist i den länkade artikeln.

Så länge arbetslösheten sjunker och det går bra för Sverige har vi inget att oroa oss för. Eller skall vi oroa oss för hur regeringspartiet definierar sänkt arbetslöshet och "det går bra för Sverige"?

Andra bloggar om: , , ,