23 december 2005

Bästa julklappen!

Fick min bästa julklapp redan idag: ett jobb! Från februari kommer jag att jobba som utvecklingskonsulent för Svenska Scoutförbundet. Åh, vad bra det känns!

Skall klättra lite längs väggarna nu.

22 december 2005

Kofi Annan

På morgonnyheterna idag presenterades ett inslag med att Kofi Annan förlorade humöret under en presskonferens om korruptionen i "Olja mot mat"-programmet. Inslaget toppar lätt min veckans roligaste lista. För när FN:s generalsekreterare "tappar humöret" gör han det genom att med lugn och sansad röst tillrättavisa en journalist och bl.a. säga att han i flera år betett sig som en skolpojke under FN:s presskonferenser.

FN i ett nötskal med andra ord. En uppsträckning där det starkaste ordet är "skolpojke" och sanktioner som går ut på att frågeturen går över till en annan journalist.

14 december 2005

Julsabotage

Inget slaktar en gryende julstämning mer än Kungsportsplatsen i Göteborg! Trädens horribla illblå ljusslingor samt röda lampor inramar en upplyst häströv. Ryys!

07 december 2005

För att vara *lite* djupare...

Jag tittar faktiskt inte bara på TV, det händer att jag läser en och annan bok också. Just nu har jag inlett ett långvarigt projekt för att bredda min läsning, nämligen att läsa något av varje Nobelpristagare i litteratur. Gör det inte systematiskt utan mer spontant, råkade börja med William Faulkner. Har just läst ut Stormen och vreden som skildrar en sydstatsfamilj genom fyra olika berättarröster. Boken blir intressant genom att perspektiven är osammanhängande i början så man måste som läsare pussla en hel del. Som tur är blir det klarare och klarare ju mer man läser.

Boken är intressant även ur ett feministiskt perspektiv. Faulkner målar upp en patriarkal familj i upplösning där de unga kvinnorna i läsarens ögon tillslut står som vinnare, trots att gamla normer och värderingar säger det motsatta. Faulkner kopplar effektfullt familjens öde till sydstaternas och samhällets förändring. Utan förnyelse går man under och en stor del av förnyelsen handlar om att börja se kvinnor och färgade som människor och individer. Det var länge sedan jag blev så känslomässigt engagerad i en bok, jag har verkligen haft humörsvängningar i takt med svängningarna i historien :).

Och för att lägga mig på min vanliga nivå: Måste förlåta 5:ans flamsgrabbar. Carina Berg i studion i måndags och nästa vecka Annika Lantz som jag ju redan hann efterlysa. Kul!

Andra bloggar om: , ,

03 december 2005

Om att vara skåpspensionär

Jag går omkring och är halvdöv, efter att ha varit förkyld har jag nu gått med lock för öronen i snart en vecka. Kollade en läkarbok idag och det verkar vara "öronkatarr", visste inte ens det fanns. Då har man i alla fall undertryck i örat och så samlas det vätska. Lät jäkligt äckligt. Öronbarn som jag är började jag nästan hyperventilera när jag vidare läste att det som sista utväg för att bota detta som man opererar in de små gröna rören. ALLA öronbarn vet vad jag menar. Rören som skall sitta kvar och gör att man inte får få vatten i öronen och därför är så otroligt bökiga. Ryys.

Efter att nu ha bloggat ett stycke om mina krämpor har jag tagit ännu ett steg mot att blomma ut som pensionär. Eller snarare vissna och skrumpna? Pussel, korsord, skepsis mot ny teknik och kortbetalning, svampplockning, ett evinnerligt samlande på plastpåsar... tecknen är onekligen där. Att jag dessutom är avogt inställd till penionärer kan tolkas som pensionärofobi, ett tydligt tecken på att jag är skåpspensionär.

Känns som jag står inför ett vägskäl. Skall jag vara vindruva eller russin? Har man kul i PRO? Borde jag joina Mona-Lisa och de andra tanterna i hyresgästföreningen på syjunta? (Ja, jag bor ju till och med i ett område där 65 % är pensionärer.) Kan man pimpa en rollator? Kan öronkatarr hävda sig bland reumatism och senildemens?

Well, åtminstone gillar jag inte katter (ondskefulla ondskefulla djur).